BR-X5 RACING
BR-X5 RACING
BR-X5 RACING
BR-X5 RACING
BR-X5 RACING

Bell & Ross Limited Edition

De nieuwe BR-X5 Racing, trouw aan het design van de BR-X5-collectie, dankt zijn kracht en lichtgewicht aan het gebruik van high-tech materialen en zijn precisie aan een in-house automatisch gangwerk. Bell & Ross gebruikt voor de high-tech horlogekast een combinatie van carbon en titanium, dat niet alleen stevigheid, maar ook een hoog draagcomfort biedt. Vanaf de zijkant kan je zien dat de kast uit meerdere componenten is opgebouwd. Vier titanium schroeven gaan door de kast en zetten de "sandwich"-constructie vast. 2 titanium platen omsluiten een zwarte DLC titanium monoblok die het gangwerk huisvest. Aan de bovenkant van het horloge bestaat de vierkante lunette uit twee delen, met een geweven carbon plaat geïntegreerd in een titanium behuizing. De band, in titanium of rubber, is bevestigd via twee losse plaatjes aan de kast.  

Uiteraard is het ontwerp van de wijzerplaat geïnspireerd op dashboards van raceauto's. De centrale secondewijzer heeft een "dambord"-schaalverdeling tot op een kwart seconde nauwkeurig. De minuten worden weergegeven op de binnenste ring, buiten de wijzerplaat, terwijl de uren binnenin verschijnen, gegraveerd op het glas van de wijzerplaat. Voor een optimale leesbaarheid, zelfs in het donker, zijn de uurcijfers en de uur- en minutenwijzers voorzien van een witte Super-LumiNova® X1 lichtgevende laag met groene emissie. Het uiteinde van de secondewijzer is voorzien van een vleugje rood, wat de leesbaarheid verbetert en het dynamische karakter van het horloge verder accentueert.  

Het in-house automatische gangwerk BR-CAL.323 wordt beschermd door een 41mm kast en wordt geleverd met een garantie van vijf jaar. Het COSC-gecertificeerde BR-CAL.323 kaliber is zichtbaar door een getint glas in het midden van de wijzerplaat en aan de achterkant van de kast dankzij een transparant saffierglas. De datum wordt prominent weergegeven door een groot venster aan de rechterkant, net als de gangreserve-indicator (70 uur) aan de linkerkant. Deze indicator is speciaal ontworpen om de sportieve stijl van het horloge te versterken. De zeshoekige vorm verwijst subtiel naar het ontwerp van de kast. De gangreserve-indicator refereert ook naar de autowereld: net als een brandstofmeter met een "E" voor "Empty" en een "F" voor "full", geeft hij de resterende gangreserve aan (van 0 tot 3 dagen). Het horloge wordt geproduceerd in een beperkte oplage van 500 exemplaren.

22/10/2024

Divider