TAG Heuer Monaco Chronograph

Bekijk alle horloges van Tag Heuer
TAG Heuer Monaco Chronograph
TAG Heuer Monaco Chronograph
TAG Heuer Monaco Chronograph
TAG Heuer Monaco Chronograph

Racing Green Limited Edition

Toen TAG Heuer de eerste Monaco in 1969 introduceerde, zorgde het voor een revolutie in de horloge-industrie. In tegenstelling tot elk ander horloge op de markt, bevatte het uurwerk de eerste waterbestendige chronograaf met vierkante behuizing en het revolutionaire Calibre 11 gangwerk. 

De TAG Heuer Monaco werd vernoemd naar het legendarische vorstendom dat gastheer is van een van de meest gerenommeerde Formule 1-races ter wereld. En voor velen zal de TAG Heuer Monaco altijd geassocieerd worden met een van de grootste acteurs van zijn generatie, Steve McQueen. In 1970, tijdens het filmen van de film Le Mans, koos de Hollywoodster ervoor om hetzelfde racepak en horlogemerk te dragen als de professionele autocoureur Jo Siffert. 

Door de jaren heen is de TAG Heuer Monaco blijven evolueren, met nieuwe materialen, technologieën en designelementen. Deze nieuwste versie, de TAG Heuer Monaco Chronograph Racing Green, is geen uitzondering. 

Van het begin van de 20ste eeuw tot de jaren 60 hadden racewagens een specifieke kleur, refererend naar het land van herkomst van de autocoureur: het levendige Italiaanse rood, het voor Duitsland herkenbare wit dat later overging in zilver, en de onmiskenbare blauwe tint die geassocieerd wordt met de Fransen, vorig jaar nog te zien op de Monaco Chronograph Racing Blue. 
Voor het nieuwe hoofdstuk in het Monacoverhaal is het befaamde British Racing Green de inspiratiebron. Racing green, een herkenbare kleur die geassocieerd wordt met de Britse autosport, heeft een lange geschiedenis. De eerste auto in dit kleurenpalet was een Napier 50 die in 1902 de Gordon Bennett Cup won onder Selwyn Edge, waardoor Groot-Brittannië in 1903 gastheer werd van het evenement. Sindsdien blijven Britse raceteams en gerenommeerde autofabrikanten variaties van deze kleur gebruiken. Elk element van de TAG Heuer Monaco Chronograph Racing Green is geïnspireerd op historische Britse raceauto's en hun witte en gele accenten. Om dit thema te weerspiegelen heeft het horloge een zilverkleurige sunbrushed wijzerplaat, een subtiele herinnering aan de met motoren gedraaide dashboards van sportauto's uit de jaren 20 en 30. De wijzerplaat is versierd met acht toegepaste, gepolijste en verzilverde uurmarkeringen en 12 lichtgroene Super-LumiNova® puntmarkeringen, waardoor de tijd moeiteloos kan worden afgelezen. De gefacetteerde baton marker op 12 uur heeft een levendige gele streep, die dient als een directe verbinding met de gele centrale wijzer van de chronograaf. De elegante groene subdials hebben een levendige maar verfijnde tint en eren het traditionele racegroen. 

Ook de plaatsing van de kroon op 9 uur is zeer typerend voor de collectie. Het horloge wordt aangedreven door de automatische chronograaf Calibre 11. Het gangwerk zit vervat in een gezandstraalde grade-2 titanium kast, die zowel robuust als licht is, perfect voor een sportief gevoel, en voorzien van een saffier caseback, die een blik werpt op het gangwerk binnenin. 

De TAG Heuer Monaco Chronograph Racing Green is voorzien van een groene geperforeerde band. De band wordt gesloten met een titanium vouwsluiting met het Heuer logo. De TAG Heuer Monaco Chronograph Racing Green is een gelimiteerde editie, de achterkant van de kast draagt de gravure “ONE OF 1000”. Het wordt gepresenteerd in een speciaal ontworpen zwarte verpakking met levendige gele details. 

Hier vind je 1 of 1000 van deze TAG Heuer Monaco Chronograph Racing Green.

14/10/2024

Divider