Long Island Evolution Master Jumper

Bekijk alle horloges van Franck Muller
Long Island Evolution Master Jumper
Long Island Evolution Master Jumper
Long Island Evolution Master Jumper
Long Island Evolution Master Jumper
Long Island Evolution Master Jumper
Long Island Evolution Master Jumper
Long Island Evolution Master Jumper
Long Island Evolution Master Jumper

Franck Muller nominatie GPHG

De Grand Prix d'Horlogerie de Genève (GPHG) bekroont jaarlijks de meest innovatieve en uitzonderlijke horloges uit de hele wereld. Het prestigieuze evenement wordt vaak de "Oscars van de horlogerie" genoemd. Dit jaar heeft de GPHG de opmerkelijke Long Island Evolution Master Jumper van Franck Muller officieel genomineerd in de categorie 'Men's Complication'.

De Long Island Evolution Master Jumper onderscheidt zich door zijn drievoudig verspringende complicatie die de manier van tijdweergave opnieuw uitvindt. Uren, minuten en datum worden aangegeven door een complex mechanisme van verspringende schijven, wat zorgt voor directe afleesbaarheid en een futuristische esthetiek. Dat de verspringende uren en minuten worden aangevuld met een verspringende datum is een wereldprimeur. Deze creatie, zonder wijzers, is een huzarenstukje dat perfecte precisie en coördinatie van alle tandwielen vereist, evenals uitzonderlijk vakmanschap tijdens de assemblage. Het vergde 4 jaar onderzoek en ontwikkeling om het horloge - dat 371 componenten bevat - te verwezenlijken.

Elk jaar sturen horlogemakers uit alle hoeken van de wereld hun mooiste creaties naar de GPHG-competitie, die uit verschillende categorieën bestaat. Leden van de GPHG Academy stemmen om de zes officiële genomineerden in elke categorie te selecteren en daaruit kiest een deskundige jury de beste horloges van het jaar.

Franck Muller, opgericht in 1991, staat bekend om zijn gedurfde benadering van horlogeontwerp en technische innovatie. Het merk heeft een opvallende status in de Haute Horlogerie en is beroemd geworden als de "Master of Complications". Het Zwitserse horlogehuis heeft de grenzen van horlogerie verlegd door mechanische expertise te combineren met gedurfde creativiteit, van de baanbrekende Crazy Hours tot de Aeternitas Mega - 's werelds meest gecompliceerde polshorloge. 

Op 13 november organiseert de GPHG in Genève haar prijsuitreiking, waaraan vooraanstaande personen uit de horloge-industrie deelnemen. Het is een gelegenheid om hulde te brengen aan de ambachtslieden die de traditionele horlogerie levend houden, terwijl er ook hulde wordt gebracht aan de vernieuwers die de industrie vooruitstuwen met baanbrekende ontwerpen en complicaties. 

Franck Mullers staat van dienst bij de GPHG is een bewijs van zijn plaats in de Haute Horlogerie. Het merk won eerder de prijs voor herenhorloges voor de tijdloze elegantie van de Cintrée Curvex Grand Guichet. De zeer innovatieve Crazy Hours verdiende later de Design Watch Prize. Het merk nam ook de publieksprijs mee naar huis voor de Cintrée Curvex Color Dreams en voor een uniek mechanisch wonder, de Cintrée Curvex Tourbillon Minute Repeater Perpetual Calendar. 

14/10/2024

Divider