First OMEGA in Space

Bekijk alle horloges van Omega
First OMEGA in Space
First OMEGA in Space
First OMEGA in Space
First OMEGA in Space
First OMEGA in Space
First OMEGA in Space
First OMEGA in Space

Speciale heruitgave

De Speedmaster werd de eerste OMEGA in de ruimte tijdens de baanbrekende Sigma 7-missie van NASA-astronaut Walter “Wally” Schirra op 3 oktober 1962. Tijdens deze cruciale vlucht van 9 uur, 13 minuten en 11 seconden draaide Schirra zes keer rond de aarde en werd de Speedmaster een essentieel onderdeel van de ruimte-uitrusting. Meer dan 60 jaar na de historische missie van Schirra eert OMEGA deze nalatenschap met een speciale heruitgave van de Speedmaster, gekend als 'The First OMEGA in Space'. Het is een eerbetoon aan het originele CK-2998 model met de “Dot Over Ninety”, het vintage OMEGA-logo en een nieuw saffierglas dat de klassieke koepelvorm van het origineel uit 1962 nabootst.

 

Het beroemde horloge werd voor het eerst uitgebracht in 1959 en vertegenwoordigde de tweede generatie Speedmaster-horloges. Het onderscheidde zich door zijn slanke Alpha-wijzers, symmetrische kast en donkere lunette, allemaal verschillend van het eerste Speedmaster-model dat in 1957 werd uitgebracht. Toen Schirra de CK 2998 droeg tijdens de Sigma 7-missie, kreeg het horloge zijn bijnaam 'The First OMEGA in Space'. Het startschot was gegeven voor OMEGA’s naamsbekendheid en aanzien in de wereld van de ruimteverkenning.

 

De nieuwe modellen hebben een symmetrische kast van 39,70 mm in gepolijst geborsteld roestvrij staal. De donkere lunette is gemaakt van zwart aluminium en is voorzien van de essentiële tachymeter-schaal van de Speedmaster, inclusief de “Dot Over Ninety”. Onder het gloednieuwe koepelvormige saffierglas zit een CVD-gecoate wijzerplaat in een grijsblauwe kleur, refererend naar de kleur van sommige CK 2998-horloges uit de jaren 60. De indexen en de Alpha-achtige uur- en minutenwijzers zijn gevuld met vintage Super-LumiNova.

 

De horloges zijn voorzien van twee vintage OMEGA-logo's op de wijzerplaat en op de kroon. Een zeepaardmedaillon en de gravures “SPEEDMASTER”, “THE FIRST OMEGA IN SPACE” en “OCTOBER 3, 1962” sieren de achterkant van de horlogekast.

 

Elk horloge aangedreven door een Co-Axial Master Chronometer Calibre 3861. Dit is niet alleen de nieuwste versie van het calibre 321 dat de originele modellen aandreef, maar het biedt ook de hoogste standaard op het vlak van precisie, prestaties en magnetische weerstand.

 

De First OMEGA in Space wordt gepresenteerd op een nieuwe gepolijste en geborstelde stalen armband met taps toelopende platte schakels, voorzien van OMEGA’s gepatenteerde comfort release verstelsysteem. Of je kan ook kiezen voor een bruine of zwarte lederen band met gesp, die doen denken aan het origineel.

 

Elk horloge wordt geleverd in een speciale presentatiedoos met daarin een exclusieve LEGENDARY MOONWATCH folder.

04/10/2024

Divider