Longines Legend Diver

Bekijk alle horloges van Longines
Longines Legend Diver
Longines Legend Diver
Longines Legend Diver
Longines Legend Diver
Longines Legend Diver
Longines Legend Diver

65ste verjaardag

De Longines Legend Diver is oorspronkelijk ontworpen als duikhorloge, maar voelt zich zowel op het land als onder water thuis. In 2024, ter gelegenheid van zijn 65ste verjaardag, wordt de collectie uitgebreid met nieuwe wijzerplaten in groen, terracotta en antracietgrijs. Deze modellen worden gepresenteerd op een roestvrijstalen kast met een diameter van 39 mm en zijn waterbestendig tot 30 bar (300 m).

Al in 1937 lanceerde Longines de allereerste chronograaf met waterbestendige pushers, waarop het in 1938 patent nam, gevolgd door het eerste duikhorloge in 1958. Een jaar later ontwikkelde Longines een horloge met een revolutionaire Super-Compressor kast met een interne draaiende lunette en twee schroefkronen: de Longines Legend Diver was geboren.

Vandaag de dag is het emblematische duikershorloge van binnen en van buiten vernieuwd, terwijl het trouw is gebleven aan het originele model. Net als de vorig jaar gelanceerde versies met blauwe of zwarte wijzerplaat, zijn de nieuwe versies gecertificeerd als Divers' Watches (ISO 6425), met een waterdichtheid tot 30 bar (300 meter). Alle horloges zijn ook COSC-gecertificeerde chronometers.

De horloges worden aangedreven door het exclusieve Longines kaliber L888.6. Het is uitgerust met een siliconen balansveer en innovatieve componenten, die zorgen voor een magnetische weerstand die tien keer hoger is dan de ISO 764 referentiestandaard. Dit uiterst nauwkeurige mechanische gangwerk met zelfopwinding heeft een gangreserve van maximaal 72 uur.

De direct herkenbare wijzerplaat heeft geen datum, maar wel een koepelvormig saffierglas met meerdere lagen antireflecterende coating aan beide zijden. De uren worden aangegeven door langwerpige indexen en verhoogde Arabische cijfers met Super-LumiNova coating. De gepolijste gerhodineerde wijzers, ook behandeld met Super-LumiNova, houden de tijd bij met optimale leesbaarheid in alle omstandigheden. Een extra veiligheidsfunctie voor duikers is de secondewijzer met lichtgevende punt die dient om te bevestigen dat het horloge loopt, zelfs in het donker.

Een ander typisch kenmerk van deze collectie is de bidirectionele draaibare lunette voor het meten van de duiktijd. De positie van de lunette in de kast beschermt het tegen manipulatie en schokken die de instellingen zouden kunnen verstoren. De inschroefbare ring op 2 uur activeert de lunette op een schaal van 60 minuten, met een schaalverdeling op de flens en bovenaan een lichtgevend driehoeksymbool. De slanke roestvrijstalen kast heeft afwisselend gepolijste en satijnglanzende oppervlakken. Een duiker, het symbool van de collectie, is gestempeld op de perfect afgeschuinde achterkant van de kast.

De nieuwe modellen worden geleverd op een roestvrijstalen armband met “rijstkorrel” schakels in het midden, wat zorgt voor flexibiliteit en comfort. Deze armband heeft een dubbele vouwsluiting met microverstelling.

19/09/2024

Divider