TAG HEUER CARRERA CHRONOGRAPH

Bekijk alle horloges van Tag Heuer
TAG HEUER CARRERA CHRONOGRAPH
TAG HEUER CARRERA CHRONOGRAPH
TAG HEUER CARRERA CHRONOGRAPH
TAG HEUER CARRERA CHRONOGRAPH
TAG HEUER CARRERA CHRONOGRAPH
TAG HEUER CARRERA CHRONOGRAPH
TAG HEUER CARRERA CHRONOGRAPH

Extreme Sport

De Zwitserse horlogemaker TAG Heuer introduceert de vernieuwde TAG Heuer Carrera Extreme Sport. De gedurfde heruitgave van de veelgeprezen reeks uit 2016 betekent een evolutie, waarbij het legendarische race-erfgoed van het merk wordt samengevoegd met cutting-edge materialen en innovatief design. De nieuwste aanwinsten van de collectie zijn de TAG Heuer Carrera Chronograph Extreme Sport - 4 nieuwe modellen - en de TAG Heuer Carrera Chronograph Tourbillon Extreme Sport - 2 nieuwe horloges. 

De nieuwe TAG Heuer Carrera Extreme Sport horloges herdefiniëren de drang naar adrenaline en zijn op maat gemaakt van echte motorsportliefhebbers. De nieuwe collectie bestaat uit zes modellen: vier chronografen en twee chronograaf tourbillons. Centraal in de nieuwe uurwerken staat de kenmerkende skeletwijzerplaat, ingenieus herontworpen voor een betere afleesbaarheid. Het ingewikkelde patroon, nu met krachtige zwarte lijnen, zorgt voor moeiteloze leesbaarheid terwijl subtiele elementen - zoals een schild in het midden - verborgen zijn. Het schild is een subtiele knipoog naar het TAG Heuer logo. De wijzerplaat krijgt extra diepte door een opengewerkte datumschijf. Superieure leesbaarheid bij weinig licht is verzekerd door het gebruik van Super-LumiNova®. 

Het horloge heeft een nieuwe geïntegreerde rubberen band, wat de algehele esthetiek en draagbaarheid verbetert. Ergonomische veranderingen, waaronder een vermindering in diameter, lengte en dikte, zorgen ervoor dat deze horloges niet alleen visueel prachtig zijn, maar ook comfortabel om te dragen tijdens extreme sportactiviteiten.

De materiaalkeuze speelt een belangrijke rol bij het definiëren van het karakter en prestige van de TAG Heuer Carrera Extreme Sport. Luxueus goud wordt gecombineerd met geavanceerde materialen zoals titanium, keramiek en gesmeed koolstof. De gezandstraalde keramische details op de chronograaf bieden een tactiel en visueel contrast.

TAG Heuer Carrera Chronograph Extreme Sport

De lancering omvat vier verschillende chronograafmodellen, met elk een unieke mix van kleur en materiaal. Drie modellen hebben een robuuste fijngeborstelde en gezandstraalde Grade 2 titanium kast in combinatie met een gezandstraalde keramische lunette. Het vierde model valt op met zijn 18K 5N massief roségouden details, terwijl de centrale horlogekast de Grade 2 titanium constructie behoudt. Wijzerplaatkleur en afwerking vullen het materiaal gebruikt voor de horlogekast aan en dragen bij aan een opvallende esthetiek.

De TAG Heuer Carrera Chronograph Extreme Sport in fel oranje is geïnspireerd op de hitte en snelheid van het racecircuit. De gerhodineerde skelet wijzerplaat, met zwarte details en een oranje omlijning op de flens, is zowel opvallend als functioneel. De oranje gelakte centrale secondewijzer, Grade 5 titanium kroon met een oranje gelakte ring en geïntegreerde oranje rubberen band maken de levendige look compleet en contrasteren met de zwarte datumaanduiding tussen de gerhodineerde indexen, uren en minutenwijzers.

De TAG Heuer Carrera Chronograph Extreme Sport in blauw verwijst naar de iconische kleur van TAG Heuer en heeft een blauwe rand op de gerhodineerde skelet wijzerplaat. De Grade 5 titanium kroon met zijn blauw gelakte ring, in combinatie met de blauw gelakte centrale secondewijzer en geïntegreerde blauwe rubberen band, verhoogt de verfijnde aantrekkingskracht van dit horloge, een mix van traditie en innovatie. Deze uitgave scoort prima op leesbaarheid dankzij de witte Super-LumiNova® datumweergave, die 's nachts wordt geactiveerd met een groen licht.

Voor wie op zoek is naar een monochrome look, is er de zwarte TAG Heuer Carrera Chronograph Extreme Sport. De zwarte DLC-gecoate Grade 2 titanium kast, gecombineerd met een zwart gezandstraalde en fijngeborstelde keramische lunette met grijze markeringen, stralen moderniteit en elegantie uit. De NAC-gecoate skelet wijzerplaat met zwart generfde details en een grijze omlijning, zorgt voor een goede leesbaarheid. De zwarte datumschijf en de gerhodineerde indexen en wijzers geven het horloge een strakke look en voegen contrast en verfijning toe.

De laatste chronograaf uit de reeks combineert Grade 2 titanium, keramiek en 18K 5N roségoud, waardoor het geheel een luxueuze uitstraling heeft. Verrijkt door de zwarte keramische lunette met gouden markeringen, straalt het horloge een mix van verfijning en sportiviteit uit. De skelet wijzerplaat met NAC-coating en de zwarte rand met gouden omtrek, gecombineerd met 18K 5N vergulde indexen en wijzers, combineren functionaliteit met aantrekkelijkheid. Het horloge is afgewerkt met een geïntegreerde zwarte rubberen band.

TAG Heuer Carrera Chronograph Tourbillon Extreme Sport

De eerste, een volledig zwarte tourbillon, en de tweede, een luxueuze gouden versie, hebben beiden een horlogekast van 44mm en combineren moeiteloos techniciteit met kostbaarheid.

De eerste zwarte TAG Heuer Carrera Chronograph Tourbillon Extreme Sport heeft een lunette gemaakt van carbon met grijze markeringen, een lichtgewicht materiaal met tegelijkertijd duurzame eigenschappen, ideaal voor sportactiviteiten. De skelet wijzerplaat met NAC-coating met zwart generfde details en een zwarte rand met grijze omtrek is verfraaid met gerhodineerde indexen en wijzers.

De gouden tourbillon-variant straalt luxe uit met een bi-materiaal constructie. De horlogekast is gemaakt van 18K 5N massief roségoud. De zijkanten van de gouden stretchers zijn uitgehold, met een fijnkorrelige afwerking. Het opvallende ontwerp gaat verder met een 18K 5N solide roségouden lunette met gouden markeringen. De skelet wijzerplaat met NAC-coating vertoont zwart generfde details en een zwarte rand met gouden omtrek, aangevuld met roségoud vergulde indexen en wijzers voor een betere leesbaarheid en elegantie. De kroon, versierd met een 18K 5N roségoud vergulde ring, versterkt de verfijnde esthetiek van het horloge.

Beide horloges hebben een open caseback, waar het ingewikkelde lasergegraveerde patroon van het gangwerk en een gekleurd kolomwiel te zien zijn. Bovendien biedt de geskeletonneerde wijzerplaat een duidelijk zicht op de gedecoreerde uurplaat.

De TAG Heuer Carrera Chronograph Tourbillon Extreme Sport wordt aangedreven door het geavanceerde TH20-09 in-house kaliber, met een verticale koppeling, kolomwiel en een nieuwe schildvormige rotor voor een opvallende moderne touch. Het biedt een automatisch opwindsysteem in twee richtingen en een gangreserve van 65 uur, ondersteund door een uitgebreide garantie van 5 jaar. De TAG Heuer Carrera Chronograph Extreme Sport wordt aangedreven door het TH20-00 uurwerk, dat dezelfde innovatieve eigenschappen heeft, met een indrukwekkende gangreserve van 80 uur en eenzelfde garantie van 5 jaar. 

De TAG Heuer Carrera Chronograph Extreme Sport uitgaven zijn binnenkort verkrijgbaar bij Clem Vercammen.

05/09/2024

Divider