TAG HEUER MONZA
TAG HEUER MONZA
TAG HEUER MONZA
TAG HEUER MONZA
TAG HEUER MONZA
TAG HEUER MONZA
TAG HEUER MONZA
TAG HEUER MONZA
TAG HEUER MONZA

Geboren en getogen op het circuit

De beroemde chronograaf die in 1976 werd geïntroduceerd, maakt een comeback met een modernere stijl dan ooit tevoren. Hij is uitgevoerd in carbon en combineert technische expertise, dynamiek en een kleurrijk design, waardoor hij zowel op de pols als op het circuit opvalt. Het verhaal van een horloge dat geboren en getogen is op het circuit.

 

DE 1976 EDITIE

De originele TAG Heuer Monza werd uitgebracht in 1976. Het horloge vierde het succes van partner Ferrari en Niki Lauda. TAG Heuer hielp Ferrari in 1975 het F1-wereldkampioenschap voor coureurs en constructeurs winnen. De Heuer Monza was een symbool van de onuitwisbare stempel die TAG Heuer en Ferrari op het circuit hadden gedrukt. Het horloge kreeg de naam “Monza” als eerbetoon aan het Italiaanse circuit waarop Niki Lauda, in de kleuren van Heuer als technische partner, de wereldtitel veroverde.

Het horloge sloot aan bij een populaire trend in het midden van de jaren 70: zwart gecoate kasten die de stijl van dashboardinstrumenten in een raceauto combineerden met een militaire look. Het horloge kreeg een zwarte chroomcoating op een kast van onedel metaal. Het had ook een matzwarte wijzerplaat met zwarte registers, een extreme verandering ten opzichte van de metallic zilveren en grijsblauwe wijzerplaten van de eerdere Carrera's.

 

DE VROEGE JAREN 2000 EDITIE

Het horloge werd nieuw leven ingeblazen in het begin van 21ste eeuw als onderdeel van de klassieke TAG Heuer-collectie en bleef een favoriet onder verzamelaars. In 2011 brengt de horlogemaker een nieuwe versie van de TAG Heuer Monza op de markt die gebaseerd is op de esthetische codes van de jaren 70: kussenvormige lunette, blauwe wijzers op een witte wijzerplaat, lichtgevende oude rhodium op de oversized cijfers en wijzers.

 

DE 2016 EDITIE 

Snel vooruit naar 2016. Ter gelegenheid van zijn 40ste verjaardag bracht TAG Heuer een horloge uit dat nauw aanleunde bij de TAG Heuer Monza uit 1976. De kast was zwart. De kroon en drukkers waren van contrasterend roestvrij staal. Het horloge had een chronograaf met twee registers, aangedreven door TAG Heuer's Calibre 17 gangwerk. En de buitenste schaal had een pulsometer en een tachymeter, de tools op maat van racecoureurs in de jaren 70.

 

DE 2023 EDITIE 

De nieuwste editie, uitgebracht in 2023, is gesmeed uit ultralicht carbon. Het horloge is voorzien van een unieke skelet wijzerplaat. Op de wijzerplaat van de Monza schitteren rood, de kleur van het racen, en blauw van de indexen, de centrale secondewijzer en de twee extra doorschijnende saffieren tellers. De teller op 3 uur is gekoppeld aan de chronograaffunctie en de teller op 6 uur aan de flyback-functie. De Monza is waterbestendig tot 100 m en heeft een zwarte stoffen band met blauwe stiksels, perfect in harmonie met het ontwerp van het horloge.

Het horloge heeft drie functies die essentieel zijn voor F1-piloten: een flyback chronograaf, een tachymeter schaal en een pulsometer, waarmee je je hartslag per minuut kunt bepalen. Het automatische gangwerk Heuer 02, een gecertificeerde chronometer, combineert de hoogste precisie met het sportieve karakter van een flyback chronograaf. Deze functie betekent dat de chronograaf direct kan worden gereset, zonder te stoppen, dankzij de met zwart DLC behandelde stalen drukknoppen.

30/07/2024

Divider