Breitling Endurance Pro

Bekijk alle horloges van Breitling
Breitling Endurance Pro
Breitling Endurance Pro
Breitling Endurance Pro
Breitling Endurance Pro
Breitling Endurance Pro
Breitling Endurance Pro

Nieuwe kleuren in 38 mm

De Breitling Endurance Pro is een multitasking horloge dat het beste van de technische en lifestyle-collecties van Breitling combineert. Het horloge behoort tot de Professional-lijn en is bestand tegen de uitdagingen van een intensieve workout, maar is tegelijkertijd een fashion item voor zowel dames en heren, waardoor dit het ultieme athleisure horloge is.

 

Geschiedenis van Breitlings ultralichte horloges

De Endurance Pro is een modern vervolg op de Breitling Sprint, die in de jaren 70 als sportchronograaf voor de modebewuste atleten van die tijd werd geïntroduceerd. De lichtgewicht harskast en de hartslagcontrolerende pulsometerschaal maakten het horloge ideaal voor sporten. De chronograaf gaf het de status van professioneel instrument-horloge en de levendige kleuren zorgden voor de “cool” van de jaren '70.

De moderne Endurance Pro is gemaakt voor wedstrijden. Het horloge is waterdicht tot 10 bar (100 meter) en heeft een tactiele rubberen kroon voor uitstekende grip en wendbaarheid. Het kan intervallen tot op 1/10 van een seconde timen, de hartslag van een atleet meten en deelnemers op het juiste spoor houden met het zonnekompas.

 

Endurance Pro: Revival of the Fittest

De Endurance Pro, voorheen exclusief beschikbaar als een 44mm-model, heeft nu een universele 38 mm maat en is verkrijgbaar in vijf kleurrijke uitvoeringen. In het kader van de lancering verwelkomt Breitling twee nieuwe leden bij zijn Triathlon Squad: regerend IRONMAN®-wereldkampioene Lucy Charles-Barclay en Sam Laidlow, de jongste winnaar in de IRONMAN®-geschiedenis. Deze uitzonderlijke atleten sluiten zich aan bij de triatleten Jan Frodeno en Daniela Ryf.

Met de ultralichte kast en de comfortabele, aansluitende rubberen band is de Endurance Pro ontworpen voor fanatieke sporters en casual sportliefhebbers. Het is gemaakt van Breitlight®, een robuust materiaal dat drie keer lichter is dan titanium en bijna zes keer lichter dan roestvrij staal. Het materiaal is niet-magnetisch, thermisch stabiel, hypoallergeen en zeer bestand tegen krassen, tractie en corrosie.

Bij de nieuwe modellen van 38 mm passen banden en kronen qua kleur bij de binnenste lunettes. Er kan gekozen kan worden uit vijf kleuren: paars, roze, wit, lichtblauw of rood.  Ondertussen wordt de bestaande Endurance Pro van 44 mm ook herzien met een nieuwe gestroomlijnde rubberen band in de kleuren marineblauw, oranje, wit en lichtblauw. Bij beide maten zijn de wijzers en de oversized nummers gecoat met Super‑LumiNova® voor goede afleesbaarheid bij weinig licht.

Net zoals alle andere horloges in Breitlings Professional-lijn wordt de Endurance Pro aangedreven door een thermogecompenseerd SuperQuartz™-uurwerk, een technologie die 10 keer nauwkeuriger is dan normale quartz. Het 44mm-model bevat het Breitling-kaliber 82 en het 38-mm model wordt aangedreven door het wat kleinere kaliber 83. Beide maten zijn COSC-gecertificeerde chronometers die bedoeld zijn om uitzonderlijke nauwkeurigheid te leveren.

26/07/2024

Divider