BR 05 BLACK CERAMIC
BR 05 BLACK CERAMIC
BR 05 BLACK CERAMIC
BR 05 BLACK CERAMIC
BR 05 BLACK CERAMIC
BR 05 BLACK CERAMIC
BR 05 BLACK CERAMIC
BR 05 BLACK CERAMIC
BR 05 BLACK CERAMIC

3 nieuwe modellen

Met indrukwekkende technische eigenschappen zoals volledige weerstand tegen krassen is keramiek een belangrijk materiaal geworden in de horlogerie. In combinatie met de intensiteit van zwart als kleur is het materiaal een verwijzing naar de boordinstrumenten in de cockpit van een vliegtuig, die centraal staan in het DNA en design van horlogemerk Bell & Ross. Voor de eerste keer heeft de Zwitserse horlogemaker nu zwart keramiek gebruikt in zijn urban collectie. Het materiaal siert drie nieuwe opvallende BR 05 modellen.

 

Een technisch materiaal voor innovatieve horloges

Als zeer technisch materiaal is het werken met keramiek geen sinecure. Bij versmelten wordt een mengsel van zirkoonoxidepoeder en polymeerbindmiddelen verglaasd bij een zeer hoge temperatuur (meestal rond de 1450°). Sinds het eerste keramische horloge BR 01 Ceramic in 2011, heeft het Bell & Ross-huis veel aandacht besteed aan de nauwgezetheid van het productieproces.

 

Een onfeilbaar materiaal voor krasbestendige horloges

Keramiek is volledig roestvrij, slijtvast en krasbestendig. Horloges van dit materiaal doorstaan de tand des tijds. Na diamant is keramiek een van de hardste materialen ter wereld, terwijl het tegelijkertijd lichter is dan staal. Het zacht aanvoelende materiaal past zich aan aan de lichaamstemperatuur wanneer het in contact komt met de huid en is hypoallergeen.

 

Intens zwarte horloges

De nieuwe BR 05-horloges van zwart keramiek hebben nog een extra troef: een fascinerende esthetische kracht. Het zwarte keramiek van de BR 05 Black Ceramic en BR 05 Skeleton Black Ceramic heeft een constante glans die geen enkele kras zal compromitteren. Bij de kast en armband van de BR 05 Skeleton Black Lum Ceramic creërt het matte oppervlak van het gezandstraalde keramiek een sportievere, grafische look. De matte keramische skeletversie kiest voor indexen gevuld met groen lichtgevend materiaal om de leesbaarheid 's nachts te verbeteren. Het saffierglas aan de achterzijde van de horlogekast onthult de zwarte ruthenium afwerking van het automatische mechanische gangwerk, het BR-CAL.321-1 en het BR-CAL.322-1 kaliber, met een gangreserve van 54 uur.

 

41 mm keramische behuizing

Een ander boeiend visueel effect is dat de zwarte tint niet alleen het licht opslorpt en de aandacht trekt, maar ook het horloge kleiner doet lijken. Om dit optische effect te compenseren, koos de creatief directeur en medeoprichter van Bell & Ross, Bruno Belamich, ervoor om de afmetingen iets te vergroten, waardoor de BR 05 voor het eerst wordt gepresenteerd met een diameter van 41 mm.

 

Keramische armband geïntegreerd in de kast

De BR 05-serie behoudt het basisprincipe van het afgeronde vierkante ontwerp. Een sterk punt in het stijlvolle horloge is de geïntegreerde armband. De eerste schakel maakt deel uit van de kast. Hierdoor bekom je een horloge met een vorm die tegelijkertijd compact, harmonieus en ergonomisch is.

 

Drie complementaire modellen

Het nieuwe zwart keramische aanbod van Bell & Ross heeft drie verschillende modellen: twee die deel gaan uitmaken van de permanente collectie van het merk en een derde in een gelimiteerde oplage van 500 stuks.

De BR 05 Black Ceramic beschikt over een glanzende zwarte sunburst wijzerplaat met gerhodineerd skelet en wit lichtgevend materiaal, verkrijgbaar met de geïntegreerde keramische armband of een rubberen band.

De satijn gepolijste BR 05 Skeleton Black Ceramic valt op door zijn getinte transparante wijzerplaat, die het mechanische zelfopwindende BR-CAL.322-1 gangwerk met zwarte ruthenium afwerking onthult. Dit model is eveneens verkrijgbaar met de geïntegreerde keramische armband of rubberen band.

De mat gezandstraalde BR 05 Skeleton Black Lum Ceramic heeft een wijzerplaat gemaakt van zwart gerookt saffierglas. De achtergrond van de gerhodineerde skeletwijzers is versierd met hoogglanzend groen lichtgevend materiaal. Deze versie is bijzonder exclusief, want geproduceerd in een gelimiteerde serie van slechts 500 stuks. De limited edition wordt verkocht met de geïntegreerde matzwarte keramische armband.

17/07/2024

Divider