TAG HEUER X PORSCHE
TAG HEUER X PORSCHE
TAG HEUER X PORSCHE
TAG HEUER X PORSCHE
TAG HEUER X PORSCHE
TAG HEUER X PORSCHE

Carrera chronograaf 963

Wat heeft de Porsche 963 gemeen met TAG Heuer's meest recente Carrera chronograaf?

In het midden van de twintigste eeuw was de beruchte Carrera Panamericana rally een uithoudingsrace zonder weerga. De race liep dwars door Midden-Amerika van de grens met Texas helemaal naar Guatemala. Het was de overlevering van deze race die zowel Porsche als TAG Heuer inspireerde.

Porsche koos de naam "Carrera" – race in het Spaans - voor zijn krachtigste motorversies ter ere van de geboekte successen in deze rally. Tegelijkertijd werd Jack Heuer geïnspireerd om een legendarische chronograaf te ontwerpen. Hij gaf het horloge een naam die de race roots zou weerspiegelen. De Carrera chronograaf was geboren.

Met deze naam diep verankerd in de geschiedenis van beide merken, is de volgende afspraak waar Porsche en TAG Heuer zij aan zij grenzen verleggen, het asfalt van het allombekende circuit Le Mans. Als fabrikant is Porsche de oppermachtigste met meer overwinningen - 19 in totaal - dan welk ander autoconcern ook. En TAG Heuer is cruciaal is geweest voor de tijdwaarneming op het circuit én als tool voor racers en race-engineers.

In 2021 lanceerden de twee merken eindelijk een officiële samenwerking. Een horloge dat deze decennialange erfenis nauwer dan ooit met elkaar verbindt, heeft nu vorm gekregen in de TAG Heuer Carrera Chronograph x Porsche 963.

 

De TAG Heuer Carrera Chronograph x Porsche 963

Het begint met de gestroomlijnde integratie van de rubberen band in de vorm van de NACA-stijl luchtkanalen, zoals te zien op veel raceauto's van Porsche. Gegraveerd tussen de lugs vind je de Porsche modelaanduiding 963. Langs de zijkant van deze gedurfde kast zijn de drukkers en de kroon in zwart uitgevoerd en de naam Porsche verschijnt in reliëf op een gezandstraalde PVD achtergrond.

De wijzerplaat van het skelet wordt gedragen door buisvormige elementen die verwijzen naar de rolkooien en structurele stutten in raceauto's. Ze ondersteunen de drie zwartgelakte, op het dashboard geïnspireerde meters in een tricompaxopstelling, met de kleine secondewijzer op 6 uur en de uren- en minutentellers op respectievelijk 9 en 3 uur.

Maar om alle iconische elementen op de TAG Heuer Carrera Chronograph x Porsche 963 te zien, moet je het licht dimmen. De naam Porsche verschijnt dan in SuperLumiNova op de tachymeter schaal van de carbon lunette, net als de datumaanduiding op 6 uur. De acht grotere indexen op de subdials voor uren en minuten (op 2, 4, 8 en 10) verwijzen meteen naar een ander Porsche-icoon: de moderne 911 en zijn koplampen.

Het horloge wordt aangedreven door het automatische kaliber TH20-00 met een gangreserve van 80 uur. De zwarte stuurrotor in rood symboliseert de samenwerking tussen de twee merken. Twee opvallende extra’s: het rode kolomwiel bovenaan en het nummer 963 van deze TAG Heuer uitgave, dat – symbolisch – is geproduceerd in een gelimiteerde oplage van 963 stuks.

17/07/2024

Divider