BR 03 DIVER
BR 03 DIVER
BR 03 DIVER
BR 03 DIVER
BR 03 DIVER

Vijf nieuwe modellen

In 2024 verlegt Bell & Ross de grenzen van functionaliteit nog verder met zijn nieuwe BR 03 DIVER duikhorlogeserie. De vijf nieuwe modellen combineren technische en esthetische verbeteringen voor optimale prestaties. Geperfectioneerde componenten, zoals een keramische insert en een verbeterd gangwerk, garanderen een verhoogde duurzaamheid en een gangreserve die is uitgebreid tot 54 uur. De esthetiek is ook verbeterd, met nieuwe typografie en nieuw ontworpen wijzers voor optimale leesbaarheid, zelfs in de meest extreme omstandigheden. Met een nieuw aanpasbaar bandje zorgt Bell & Ross voor een perfecte pasvorm voor alle polsen.

Met de nieuwe BR 03 DIVER collecie, verhoogt Bell & Ross de normen van prestaties en leesbaarheid, en biedt duikers een ongeëvenaarde onderwaterervaring.

 

Wat voorafging

De Hydromax van Bell & Ross definieerde een nieuwe standaard in duikhorloges. Gelanceerd in 1997, vestigde het een wereldrecord op het gebied van waterdichtheid, met een weerstand tot een diepte van 11100 meter. Deze prestatie was mogelijk dankzij een belangrijke technische innovatie: de kast werd gevuld met een gepatenteerde, transparante, gefluoreerde olie.

Tien jaar later verscheen er een tweede duikhorloge in het Bell & Ross-aanbod. De BR 02-serie werd speciaal ontworpen voor de onderwaterwereld en was herkenbaar aan de tonvormige kast. Op technisch gebied waren ze voorzien van een helium decompressieklep en een ultraresistente gebogen saffier wijzerplaat: essentiële kenmerken voor verzadigingsduiken.

Met de komst van de BR 03-92 Diver in 2017, vertaalde het bedrijf de kenmerken van het instrumentenpaneel in gevechtsvliegtuigen naar horlogetechnologie. Gevat in een kast die “een cirkel in een vierkant” combineert, nam Bell & Ross een nieuw, gedurfd standpunt in: duikhorloges hoeven niet rond te zijn. In 2018 kwam er een model met een vierkante kast in brons. 

 

Nieuw in 2024

De BR 03 Diver serie wordt fors uitgebreid dit jaar: het basismodel in staal in 3 verschillende kleuren, een nieuw model in mat zwart keramiek en een nieuwe Full Lum versie.

Alle horloges in de Bell & Ross BR 03-serie zijn ontworpen voor professionele duikers. Ze voldoen aan de internationale ISO 6425 standaard. Dit betekent dat ze bestand zijn tegen onderdompeling in water tot een diepte van tenminste 100 meter en een tijdcontrolesysteem hebben. Onder water moeten de markeringen op het horloge zichtbaar blijven vanaf 25 cm in het donker. Bovendien moet het horloge operationeel getest worden onder water, op een diepte van 30 cm (+/- 2 cm) gedurende 50 uur, bij temperaturen tussen 18°C en 25°C. De horloges worden ook getest op gevoeligheid voor thermische schokken, weerstand tegen overdruk in water en het vermijden van condensatie onder bepaalde omstandigheden. Ook de sterkte van de opwindkroon wordt getest. 

Alle nieuwe BR 03 DIVER-horloges voldoen perfect aan al deze veeleisende specificaties. Ze zijn uitgerust met een BR-CAL.302-1 automatisch opwindmechanisme, slaan met een frequentie van 28.800 wisselingen per uur (4 Hz) en een gegarandeerde gangreserve van 54 uur en zijn waterdicht tot 300 meter.

 

BR 03 DIVER STEEL

Zijn ontwerp en bewezen betrouwbaarheid maken de Bell & Ross BR 03 Diver Steel onmisbaar voor duikers. Onder het wateroppervlak is een horloge een middel om te overleven. Als de tijdscontrole niet perfect is, is zowel afdalen als weer opstijgen bijzonder gevaarlijk. De duiker moet absoluut kunnen vertrouwen op zijn horloge. De BR 03 Diver Steel collectie, met zijn 42 x 42 mm kast in gepolijst, gesatineerd staal, voldoet hier volledig aan. Hij is verkrijgbaar in drie opties: zwart, wit en blauw. Elke kleuruitgave heeft een unidirectionele draaibare lunette met een schaalverdeling van 60 minuten voorzien van een keramisch inzetstuk in een kleur die past bij de wijzerplaat. De wijzers en de indexen zijn opnieuw ontworpen voor een betere leesbaarheid, en de ultra-resistente rubberen of synthetische canvas horlogeband is opnieuw ontworpen voor een discrete uitstraling en beter comfort.

 

BR 03 DIVER BLACK MATTE

Dit jaar is de BR 03 Diver Black Matte in matzwarte keramiek opnieuw ontworpen om significante verbeteringen in leesbaarheid en kracht te bieden. De tweedelige constructie van de lunette is een onderscheidend kenmerk van de BR 03 Diver Black Matte. De lunette zelf en het inzetstuk zijn beiden van keramiek. Liefhebbers zullen ook onmiddellijk de vergrote letters op de schaalverdeling opmerken. Net als de nieuwe BR 03 Diver in staal, profiteert de nieuwe BR 03 Diver Black Matte van het verbeterde ontwerp van de wijzers, de vergrote indexen en de nieuwe rubberen band.

 

BR 03 DIVER FULL LUM

Dankzij een wijzerplaat die volledig bedekt is met Super-LumiNova®, is de leesbaarheid van FULL LUM in de duisternis van de onderwaterwereld aanzienlijk verbeterd. Dit is een essentiële functie voor een duikhorloge. De wijzerplaat van de BR 03 Diver Full Lum is nu bedekt met lichtblauw Super-LumiNova® (dat blauw licht uitstraalt), de wijzers en de pijlvormige, geskeletonneerde uur- en minutenwijzers zijn bedekt met wit Super-LumiNova® (dat groen licht uitstraalt). Het is niet langer een gelimiteerde editie, maar maakt nu integraal deel uit van de permanente BR 03 Diver-serie.

16/07/2024

Divider