Bell & Ross BR 05
Bell & Ross BR 05
Bell & Ross BR 05
Bell & Ross BR 05
Bell & Ross BR 05

BR 05 Chrono Grey Steel & Gold

Met de nieuwe BR 05 Chrono Grey Steel & Gold, een combinatie van ruthenium en roségoud, presenteert Bell & Ross een juweel van een horloge. Met een mix van ronde en vierkante vormen roepen de lijnen van de kast de geometrische figuren op die zo typerend zijn voor het horlogemerk.

 

Horloges vervaardigd uit twee verschillende materialen waren vooral in de jaren 70 in de Verenigde Staten populair. Het is trouwens niet de eerste keer dat de BR 05 een bi-materialen model heeft verwelkomd. Verzamelaars herinneren zich ongetwijfeld het BR 05 Chrono Edición Limitada model, geassocieerd met de wereld van de fijne sigaren, met zijn gouden en stalen kast en armband, en zijn Havana-kleurige wijzerplaat, gelanceerd in 2022.

 

De nieuwe BR 05 Grey Steel & Gold chrono weet op schitterende wijze materialen en kleuren te combineren. De 42mm horlogekast - waterbestendig tot 100 meter - is gemaakt van staal, met een satijnen afwerking en gepolijst om de lijnen van de horlogekast nog te versterken. De lunette en de centrale schakels van de geïntegreerde armband zijn van 18-karaats roségoud. Het grafische effect wordt versterkt door de grijze ruthenium wijzerplaat met metallic reflectie verkregen door galvanisatie, met een teller op drie uur die de chronograafminuten aangeeft en een andere op negen uur die de kleine seconden weergeeft, met een venster tussen 4 en 5 uur dat de datum weergeeft.

De witte wijzers en indexen, gecoat met lichtgevend materiaal, versterken het contrast en zorgen voor een perfecte afleesbaarheid van de uren-, minuten-, seconden-, datum- en chronograaffuncties. De rand van de tellers en de markeringen 12 en 6 - in de kenmerkende Bell & Ross typografie - aangebracht op de wijzerplaat, zijn allemaal van goud. 

 

Een ander, niet te missen detail, is het profiel van de kroon en de chronograafdrukkers, die één lijn vormt die doorloopt in de kast. Ook de horlogeband versmelt met de kast en creëert een consistent geheel. Een zwarte rubberen band kan deze vervangen, waardoor de look van het horloge volledig verandert en het sportieve karakter wordt versterkt.

 

De BR 05 Grey Steel & Gold is voorzien van het BR-CAL.326 zelfopwindende mechanische gangwerk. Dit robuuste kaliber toont een grote betrouwbaarheid en een merkbare efficiëntie onder alle omstandigheden. Oscillerend met 28.800 bewegingen per uur, biedt het een gangreserve van 60 uur, wat zorgt voor stabiliteit en precisie. De rotor, zichtbaar door de glazen caseback, is een fijn geskeletteerde hele schijf.

20/06/2024

Divider