Breitling Chronomat
Breitling Chronomat
Breitling Chronomat
Breitling Chronomat
Breitling Chronomat
Breitling Chronomat
Breitling Chronomat

Giannis Antetokounmpo Limited Edition

De Zwitserse luxehorlogemaker Breitling is een samenwerking aangegaan met basketbal-superster Giannis Antetokounmpo en introduceert de samen ontworpen Chronomat Giannis Antetokounmpo. Het is een limited edition horlogecollectie die de tomeloze energie van de atleet en zijn inspirerende reis van de basketbalvelden van Athene tot de top van de NBA belichamen.

 

"Giannis heeft een geweldige persoonlijke stijl en zelfverzekerdheid die we in een horloge moesten vastleggen", zegt Georges Kern, CEO van Breitling. "Daarom zijn we de samenwerking aangegaan met onze ambassadeur-sinds-jaren, die niet alleen zijn esthetiek, maar ook zijn onverzettelijke karakter in het horlogeontwerp heeft gelegd."

 

Bij de Chronomat Giannis Antetokounmpo komt dat karakter terug in horlogeontwerpen die net zo krachtig en effectief zijn als de 2,11 meter lange basketbalspeler van de Milwaukee Bucks. De horloges met zijn signatuur zijn beschikbaar in twee versies: een 40 mm stalen Chronomat GMT en een 42 mm gouden Chronomat B01-chronograaf.

 

De persoonlijkheid van Antetokounmpo komt terug in de details, van de "GA"-initialen op de centrale wijzer en het basketbalembleem dat slim in de chronograafteller is verwerkt tot de kleur van de wijzerplaat die verwijst naar de groene kleur van zijn team. Beide horloges zijn limited editions: 1750 exemplaren van de GMT en 250 exemplaren van de chronograaf.

 

Andere noemenswaardige details zijn de handtekening van Antetokounmpo op de achterkant van de GMT, terwijl bij de chronograaf - verkrijgbaar met een groene rubberen rouleau-horlogeband of 18-karaats roodgouden band - het Breitling-manufactuurkaliber 01 en de gouden rotor te zien zijn.  Alle horloges zitten in een ‘special edition’ Giannis Antetokounmpo-verpakking, samen met een briefje van de "Greek Freak" himself.

 

Special Edition: de One of One

Als eerbetoon aan de koning van het basketbalveld, heeft Breitling een exclusief "One of One"-horloge van de Chronomat B01 speciaal voor Antetokounmpo gemaakt. Dit unieke model heeft gouden Arabische cijfers, een witte binnenste lunette en witte contrasterende chronograaftellers op een groene wijzerplaat, kleuren die verwijzen naar zijn team en zijn uitzonderlijke levensweg van een statenloze jongere in Griekenland tot een NBA-icoon.

20/06/2024

Divider