Breitling Chronomat B01 42

Bekijk alle horloges van Breitling
Breitling Chronomat B01 42
Breitling Chronomat B01 42
Breitling Chronomat B01 42
Breitling Chronomat B01 42
Breitling Chronomat B01 42

Upgrade van een klassieker

De horloges van de Breitling Chronomat B01 42-serie kregen een upgrade met nieuwe uitvoeringen met een rouleau-geïnspireerde rubberen horlogeband. De populaire band is een primeur voor de Chronomat B01-collectie en biedt draagcomfort, waterdichtheid en een gestroomlijnde look. Het is een sportief alternatief voor de klassieke metalen rouleauband. Het kleurenpalet van de Chronomat B01 wordt ook verder uitgebreid. Breitling introduceert een nieuwe groene uitgave.

 

En voor de liefhebbers van het ultralichte materiaal titanium is er een B01 42 en een Super Chronomat B01 44 toegevoegd aan de collectie. Het lichtgewicht metaal biedt een superieure sterkte en zit comfortabel, zonder dat dit ten koste gaat van de kenmerkende robuustheid van de Chronomat.

 

De Breitling Chronomat is ontstaan in een tijdperk van gestroomlijnde quartzmodellen en zorgde voor een krachtig antwoord op de heersende trends met een indrukwekkende mechanische standvastigheid. De Chronomat werd in 1983 uitgebracht als het officiële horloge van het beroemde Italiaanse luchtsquadron Frecce Tricolori, voorafgaand aan de grootschalige release het jaar daarna. Die release hielp om de prominente positie te herstellen van de mechanische chronograaf in een tijdperk van quartzdominantie.

 

Alle klassieke functies die kenmerkend zijn voor de Chronomat, zijn nog steeds aanwezig. De symbolische bolvormige kroon, een verwijzing naar de luchtvaartroots van de serie, biedt goede grip met een vleugje vintage flair. De kenmerkende rider tabs zitten nog steeds aan de zijkant van de lunette, waardoor dragers kunnen wisselen tussen de 15- en 45 minuten-markeringen voor aftellen of optellen.

20/06/2024

Divider