Longines Conquest
Longines Conquest
Longines Conquest
Longines Conquest

70 jaar Longines Conquest

De Longines Conquest collectie was de eerste Longines horlogelijn waarvan de naam in 1954 werd beschermd door het Zwitserse Federale Instituut voor Intellectueel Eigendom (IPI). In de loop der tijd is de collectie geëvolueerd op het gebied van design en technologie, maar trouw gebleven aan zijn oorspronkelijke geest: een mix van gedurfdheid, tijdloosheid en sportieve elegantie. De nieuwe generatie Conquest-horloges werd in 2023 uitgebracht. Ter gelegenheid van de 70ste verjaardag van de collectie in 2024, zijn er exclusieve nieuwe modellen voor dames en heren. De nieuwe uurwerken zijn verkrijgbaar in een ruime keuze aan kleuren, materialen en maten: 30 mm, 34 mm en 38 mm voor de versies met drie wijzers en 42 mm voor de chronografen.

 

De nieuwste modellen worden geleverd in een roestvrijstalen of bimateriaal kast met afwisselend gepolijste en gesatineerde oppervlakken, waterdicht tot 10 bar (100 m) en met een transparante schroef op de achterkant van de kast. Al deze horloges worden aangedreven door exclusieve Longines mechanische gangwerken met zelfopwinding, uitgerust met een siliconen balansveer en nieuwe componenten van niet-magnetisch materiaal. Het resultaat: een weerstand tegen magnetische velden die de ISO 764-norm met een veelvoud van tien overtreft.

 

De 34 mm-uitgaven hebben een groene, roze of blauwe wijzerplaat. Ze hebben elf verzilverde uurmarkeringen en een datumvenster op 6 uur. De uurmarkeringen op 3, 9 en 12 uur, gecoat met Super-LumiNova®, bieden net als de gepolijste gerhodineerde uur- en minutenwijzers optimale zichtbaarheid, zowel overdag als 's nachts. De 34 mm versie is ook verkrijgbaar in een aantal andere kleuren, met een stalen kast, al dan niet bezet met diamanten. Sommige modellen combineren staal met andere materialen, zoals een roségouden kapje op de lunette en een roségouden kroon. De horloges worden geleverd met roestvrijstalen armbanden met drievoudige veiligheidssluiting of een keuze uit gekleurde rubberen banden met zandlopermotieven en dubbele veiligheidssluiting met microaanpassing. 

 

Om rond alle polsen te passen, is het Conquest horloge ook verkrijgbaar in nieuwe 30 mm en 38 mm stalen kasten, al dan niet met diamanten bezet. De 30 mm-variant is verkrijgbaar met zilverkleurige sunray wijzerplaat en vergulde indexen, maar ook met blauwe of groene sunray wijzerplaten of in wit parelmoer met diamanten als uurmarkering. De 38 mm wijzerplaat is verkrijgbaar in zilver, groen, blauw, zwart of champagne sunray. 

 

De 42 mm chronograafversie is ook uitgebreid met nieuwe variaties van verzilverde matte wijzerplaten. De secondewijzer op 3 uur en de tellers op 6 en 9 uur, in blauw of groen, zijn afgestemd op de keramische lunette. Deze modellen, evenals de champagnekleurige versie die in 2023 werd gelanceerd, worden aangeboden op nieuwe blauwe, groene of zwarte rubberen banden met zandlopermotieven passend bij de wijzerplaat.

14/06/2024

Divider