Breitling Superocean
Breitling Superocean
Breitling Superocean

Nieuwigheden zomer 2024

Breitling introduceert twee geweldige nieuwigheden in de Superocean-collectie: enkele modellen met kleurrijke regenboogwijzerplaat en een robuuste Superocean 46 Super Diver.

Superocean Automatic met regenboogwijzerplaat

De Superocean-collectie wordt aangevuld met een Superocean Automatic 42 en 36, voorzien van een regenboogwijzerplaat, en een Superocean Automatic 44 mm in turquoise.
De horloges zijn geïnspireerd op de legendarische SuperOcean Slow Motion uit de jaren 60 en 70, een vereenvoudigd duikhorloge. De SuperOcean Slow Motion bevatte een opvallende minutenschaal met hoog contrast op de wijzerplaatring en grote lichtgevende staafindexen en 'peddelwijzers' voor goede leesbaarheid onder water. De secondewijzer werd vervangen door een op minuten gebaseerde chronograaf. Deze chronograaf kreeg als bijnaam de 'Slow Motion', omdat een volledige rotatie een uur duurde. Bij de huidige Superocean is deze praktische benadering behouden gebleven, maar is de secondewijzer teruggekeerd en zijn moderne functies geïntegreerd.
De collectie valt op dankzij de regenboogwijzerplaat. De uurmarkeringen en wijzers met een kleurverloop van achtereenvolgens geel, groen, blauw, indigo, paars, rood en oranje, zorgen overdag voor een speelse, kleurrijke touch en schitteren bij weinig licht in Super-LumiNova® kleuren. De nieuwkomers met een roestvrijstalen horlogekast van 42 mm zijn verkrijgbaar in vier kleurversies met rubberen band: turquoise, aquamarine, oranje en geel. Er is ook een verfijnde 36 mm-versie in wit, gecombineerd met een roestvrijstalen en 18-karaats roodgouden kast. Het 44 mm-model met turquoise wijzerplaat breidt het kleurrijke thema verder uit. Voorheen was het beschikbaar met een zwarte band, maar nu heeft het een ton sur ton turquoise rubberen armband, die een fascinerend contrast met de zwarte lunette met keramisch inzetstuk vormt. Dit model heeft geen regenboogwijzerplaat.
Alle modellen hebben een sportieve rubberen band met micro-afstellingssluiting en een gepolijste, krasbestendige lunette met keramisch inzetstuk.

Superocean Automatic 46 Super Diver

De krachtige Breitling Superocean Automatic 46 Super Diver is gemaakt om bestand te zijn tegen grote diepten en heeft een waterdichtheid tot 1000 meter, alsmede wijzerplaatopties in onopvallend groen of zwart camouflagepatroon, elk met bijpassende keramische inzetstukken.
Dit duikhorloge onderscheidt zich door de bidirectioneel draaiende lunette met een gepatenteerde veiligheidsvergrendeling. Deze slimme functie zorgt ervoor dat elke draai telt en op z'n plek blijft, zodat de drager zich zonder zorgen kan focussen op zijn avontuur onder water.
De Superocean Automatic 46 Super Diver voegt nog meer betrouwbaarheid toe door een zachtijzeren binnenste kast die speciaal ontworpen is om het horloge te beschermen tegen magnetische storingen. Dit horloge blijft te allen tijde nauwkeurig lopen en laat zich door niets verstoren.
De Superocean Automatic 46 Super Diver is gemaakt van uiterst licht titanium en is verkrijgbaar met een qua kleur bijpassende rubberen band of een slanke titanium armband.

14/06/2024

Divider