TISSOT PR516 CHRONOGRAPH

Bekijk alle horloges van Tissot
TISSOT PR516 CHRONOGRAPH
TISSOT PR516 CHRONOGRAPH
TISSOT PR516 CHRONOGRAPH
TISSOT PR516 CHRONOGRAPH
TISSOT PR516 CHRONOGRAPH

Mechanisch & quartz

De nieuwe Tissot PR516 collectie is een herinterpretatie van een zeer populair model uit 1970 en heeft een vernieuwd vintage design. De collectie omvat een mechanisch chronograafmodel en drie quartzvarianten, speciaal ontworpen om de spirit van het autorijden over te brengen met een sportief design.

 

In 1965 kwam de eerste Tissot PR516 uit. Bij Tissot staat de benaming “PR” voor "Particularly Robust" of soms ook voor "Precision and Resistance". 516 betekent dat het het 16e model was in de 5de reeks. Drie jaar na de eerste lancering werd er een PR516 chronograaf gemaakt. Op de wijzerplaat staan de verstreken seconden, minuten en uren. Een blauwe driehoek geeft de rallyperiode van 5 minuten aan bij auto- of zeilraces voordat het startschot wordt gegeven. En tot slot helpt een handige tachymeterschaal aan de rand van de wijzerplaat bij het berekenen van snelheid versus afstand of productiesnelheid. Het succes was zo groot dat deze chronograafversies tot in de jaren 70 geproduceerd werden.

 

De nieuwe Tissot PR516

De Tissot PR516-collectie heeft een dynamisch en veelzijdig design. De taps toelopende roestvrijstalen kast combineert robuustheid en stijl, met drie tellers voor de klassieke timerfunctie, terwijl de tachymeter en hartslagmeter op de lunette de mogelijkheid bieden om snelheid en hartslag te meten tijdens activiteiten. De plaatsing van de tellers is verschillend tussen de mechanische en quartzmodellen, waardoor er een onderscheid is tussen de twee. De lunette, indexen en wijzers, allemaal gecoat met Super-LumiNova®, zorgen voor een betere zichtbaarheid onder alle omstandigheden. De bolle roestvrijstalen horlogeband zorgt voor de nodige verfijning. De band is uitgerust met een snel verwisselbaar systeem en past zowel bij formele kleding als bij een eerder casual stijl.

 

Mechanisch meesterschap

De PR516 mechanische chronograaf is een eerbetoon aan het hoogwaardige vakmanschap van Tissot. Het heeft een Zwitsers mechanisch gangwerk dat handmatig moet worden opgewonden, een knipoog naar het rijke erfgoed van het horloge en de collectie waar het rechtstreeks op is geïnspireerd. Het nieuwe gangwerk, speciaal ontworpen voor dit horloge, onderstreept de voortdurende innovatie van Tissot.

Dankzij de kast met een diameter van 41 mm zit het horloge opvallend rond de pols, terwijl het saffierglas in glassbox-stijl ervoor zorgt dat het horloge er nog beter uitziet en een high-end uitstraling krijgt. De open achterkant laat een fascinerende blik achter op het mechanisme en benadrukt de complexiteit en nauwgezette constructie. Tissot slaagt er opnieuw in een balans te vinden tussen toegankelijkheid en verfijnde Zwitserse horlogerie.

 

Vergelijkbare carrosserie, andere motor

De PR516-collectie bevat ook drie quartzuitvoeringen, die allemaal een optimale precisie weten te bieden. Deze modellen, met een design dat bijna identiek is aan het mechanische model, geven toegang tot het Tissot-erfgoed tegen een meer betaalbare prijs. De achterkant van de kast van het horloge is voorzien van een gegraveerde lauwerkrans en het stuur van een sportwagen met het nummer 516 in het midden, wat symbool staat voor het race-erfgoed dat bij deze collectie hoort. Deze versies hebben een iets kleinere kastdiameter van 40 mm en zijn uitgerust met het Quartz G10.212 Powerdrive uurwerk, dat garant staat voor functionaliteit en betrouwbaarheid. Ook interesse? Neem een kijkje naar onze Tissot horloges

 

26/05/2024

Divider