TAG Heuer Monaco Chronograph

Bekijk alle horloges van Tag Heuer
TAG Heuer Monaco  Chronograph
TAG Heuer Monaco  Chronograph
TAG Heuer Monaco  Chronograph
TAG Heuer Monaco  Chronograph
TAG Heuer Monaco  Chronograph

Donkerblauw voor 2024

De Zwitserse horlogemaker TAG Heuer presenteert met trots de TAG Heuer Monaco Chronograph in een nieuwe donkerblauwe uitvoering. Het is een modern eerbetoon aan het race-erfgoed van de collectie en tegelijkertijd een bewijs van TAG Heuer's voortdurende innovatie in het maken van horloges.

 

Een erfenis gesmeed in snelheid en stijl

In de horlogewereld schrijft TAG Heuer een verhaal dat de spanning van de motorsport verweeft met de finesse van de Zwitserse horlogerie. De TAG Heuer Monaco, een iconische collectie binnen het TAG Heuer assortiment, weerspiegelt dit met een mix van snelheid, duurzame elegantie en meedogenloze precisie.

 

De TAG Heuer Monaco werd in 1969 geïntroduceerd en werd al snel een van de meest symbolische horloges uit de geschiedenis. Zijn gedurfde, vierkante vorm, linkse kroon, geborstelde en gepolijste kast en blauwe wijzerplaat waren anders dan alles wat er toen op de markt was. Het werd al snel een synoniem voor het merk en favoriet onder racefanaten en horlogeliefhebbers.

 

Innovatief ontwerp voor precisietijdmeting

De TAG Heuer Monaco Chronograph weerspiegelt de toewijding van het merk aan precisie engineering en avant-garde esthetiek. De skelet wijzerplaat biedt een glimp op de verfijnde mechanica van het horloge, het automatische Calibre Heuer 02 met een indrukwekkende 80-uurs gangreserve.

 

Het donkerblauwe thema van het horloge is een eerbetoon aan de racetraditie van het Vorstendom Monaco, met een eigentijdse twist. De kleurkeuze is een knipoog naar de kust van de Middellandse Zee waar een van de meest prestigieuze races ter wereld plaatsvindt. De gele accenten op de wijzers en uurmarkeringen zorgen voor een levendig contrast en doen denken aan de vonken die overspringen van raceauto's op hoge snelheid.

 

Het horloge heeft een robuuste kast van titanium, bekend om zijn lichte gewicht en schokbestendige eigenschappen, waardoor het helemaal geschikt is voor de hoge eisen van de autosport. De kast heeft een opvallende skelet wijzerplaat die de complexe werking van het Calibre Heuer 02 in beeld brengt. Het gangwerk is een combinatie van mechanische schoonheid en functionele precisie.

26/05/2024

Divider